5 Haziran 2011 Pazar

Yaklaşık bir yıl geride kaldı.


Geçen yıl bahçeyi kiralasakta, hiç bir şey ekmedik. Ama bahçe bu durur mu? devamlı bir şeyler siz istemeseniz de yetişip duruyor. İki kez tamamı ile otlardan ellerimizle tek tek kopararak ayıkladık. O yetmedi, dört kez toprağı alt üst ederek belleme işlemi ve çıkan kökleri yine, tek tek topraktan arındırdık.  Geçen yıl birde irili ufaklı ağaç kökleri ile başımız dertte idi. Onların temizliğini gerçekleştirdik.




Bahçe teslim edildiğinde bize, bahçemiz aynı üstteki gibi bir görünüm halinde idi. Sonradan öğrendiğimize göre ise bahçeyi bu şekilde teslim almaya cüret eden üçüncüymüşüz. Diğer iki teslim işlemi, bahçenin tekrar iadesi ile sonuçlanmış. Anlaşılan gözleri bu bahçeyi adam etmeyi kesmemiş. Bizler mücadeleyi severiz öğünmek gibi olmasın. Her birimiz doğuştan savaşçıyız. Hallederiz dedik ve şimdilik halletme mücadelesi içindeyiz.

Bahçenin kenarlarında irili ufaklı ağaç kökleri de vardı. En büyüğü bir kiraz ağacı kökü idi. Onu çıkarmaya cesaret edemedik. Ama üstte gördüğünüz ceviz ağacının kökünü ve yaklaşık 8-10 tanede küçük ağaç kökünü çıkarmayı başarabildik.

Bu yıl 21 Mart itibari ile bahçemiz üstteki görünüşe kavuşmuştu. Temizlik çalışması sonuçlanmış ve bahçemize şekil verilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştı. Kara kara grup olarak nasıl olacak sorusuna cevap aramaya koyulduk.
Baş tacı izleyicilerimiz, biraz meraklanınız, cevabı kısa bir aradan hemen sonra. 
Aman zaplamayalım emi! Sevgi ile kalın. 
Hoşçakalınız.

2 yorum:

  1. merhabalar, öncelikle bir çevre gönüllüsü olarak sitenizden dolayı sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum....

    aynı zamanda başlığınızla ilgili birşey sormak istiyorum. Her Tohum Yeşil Bir Başlanğıc derken yumuşak g'yi yanlışlıkla mı kullandınız? Çünkü doğrusu Başlangıç'tır ya hani yoksa benim bilemediğim başka bir anlamı mı var?

    saygılar ve de sevgiler diliyorum....

    YanıtlaSil
  2. Böylesine titiz bir izleyici grubumuzun oluşması, bizleri çok sevindirdiriyor. Yanlışlık sizin sayenizde düzeltildi. Farkına varamamışız. Titizliğiniz için, bizleri önemseyip uyardığınız için, zaman ayırdığınız için… Her şey için teşekkürler Kelime Yığıcısı yine bekleriz.

    YanıtlaSil