30 Ekim 2011 Pazar

Pırasanında erkeği olurmu demeyin, Soğannın oluyor ama.

@Berceste (değişmeden önceki yazışımız {@Bercerte} ismini yanlış yazmış olup değişikliğe uğratmışızdır özür dileriz. Haa zannetmeyin efem özellikle yaptık, kaza kaza) bloger arkadaş için wikipedia kaynaklarından temin edilmiştir.
Bendeki resmide bulur isem ekliyeceğim bu yaz başı kareleme imkanım olmuştu.
Umarım yardımcı olabilmişizdir.Canım izleyenlerimiz görüşmek gülüşmek üzre...
(Teknik konular artık olabildiğince hazır nazır ve boş bekleyen yan blogumuzda olacak.)

6 yorum:

  1. selam. yeni kesfeetim ne kadar ilginc bir blog. takibe aliyorum

    YanıtlaSil
  2. Nereye gidiliyor? ben daha yeni geldim.
    Hep de geleceğim.

    Yeşil anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. Ben de keske ismimi dogru yazsaymissiniz dersem bir firca yer miyim? :)
    Pirasa ile web'den tanisma imkanimiz var ama ben bahcelerinde yetistirenlerin dilinden dinlemek, onlarin gozunden gormek istiyorum.
    Kolayliklar dilerim...

    YanıtlaSil
  4. Bizler fırça atmak için buralarda olsak idik, inanın fırça yeme yede razı olurduk. Etki ve tepki meselesi. Şuanda bahçemizde pırasamız ekilidir ve sofra sırasını beklemektedir. Ama erkek almayı (tohum) düşünmüyoruz.
    Dip not olarak bahsi geçen blok başlığına yorum yapılmaması ve özelliklede çiçek üzerinde uçan böceğin hangi çiçekte konulu olması soru olarak yönetilmesi, konu teşkil ettiği için cevap verilmiş ve ileriki tarihlerde aynı başlık altında değinmek istediğimiz konuya da sizin vasıtanızla zemin oluşmuş ve elimizde kendi resmimizi bulamamaktan dolayı Falnamence wikipedia’da ulaşılan resim kullanılmıştır. Eğer daha önce cevap verilmiş olsa idi okunur ve başka bir konu aranır onunla uğraşılırdı tabii ki yerden yere vurmak için değil bilgi dağarcığımıza ve çevremize katkıda bulunmak için efendim.
    Yardımlaşmak isteği ile karışan isim yanlışlığı için tekrar özür dileriz.
    Perma kültür diye bulaşık makinası, çamaşır makinası ve elektrik kesintilerinden oluşan başka bir bloğa da sizin bloktan sonra ulaştık. İnceledik. Tohum topları dışında nerede ise perma kültür ile bağdaşmayan kişisel bir uğraşa övgüler yağdıran bloggerlara bunu perma kültür altında yapmalarını da böylelikle tanık olduk. Türkçe wikipedia bahsi geçen perma kültür “doğal ekosistemlerdeki çeşitliliğe, istikrara ve dirence sahip, tarımsal verimliliğe yönelik ekosistemlerin bilinçli olarak tasarlanması ve sürdürülmesidir.” deniyor ve eko sistemi oluşturan değerli blogger arkadaşlar ürettikleri atıkların eko sistemde yarattığı kirlenmeyi nasıl önlüyorlar bu konuyu da sadece merak ettik okurken. Bunu da orada belirte bilirdik ama Pozitif olmak sorunların çözümünü ve insanların motivasyonunu etkiler. Bizde pozitif davrandık diğerleri gibi. İnsanları olumluya teşvik etmenin güzellik getireceğine olan inancımız hiçbir zaman kaybolmayacaktır.
    Bu üsteki paragrafımız ise size ait “ama ben bahcelerinde yetistirenlerin dilinden dinlemek, onlarin gozunden gormek istiyorum.” cümlesi ile ilintilidir. Bir harfli bir yanlışlık yaptık, fırça kelimesi anılmadan da düzeltilmesi istenebilirdi efendim. Ne yetiştirdiğimizi ve kimler olduğumuzu anlanmadan ve bilinmeden böylesi bir yargıya sizi sokan olsa olsa yazım üslubumuz olsa gerek diye düşünüyoruz. Biz teknik konular dışında yine öyle olacağız. Biz buyuz.
    Biz yanlış yaptığımızı değil, yardım ettiğimizi savunuyoruz. Çok yalaka olmamız haklarımızı ve değerlerimizi hiçe saydıracağımız anlamına gelmez. Aksine bilmediğimiz konuda atıp tutmayı da fazlaca sevmeyiz.
    Cevabımız, size ve diğer izlediğimiz ve izlendiğimiz kitlemize verdiğimiz bir değerini ifade eder. Olaylara verilen tepkiler olaylar kadar önemli olduğunu savunanlardanız.
    Saygılarımızla,

    YanıtlaSil
  5. Alemsiniz ne diyeyim :)) Benim linklerimden kime gittiniz cok merak ettim. Tohum toplari ile ilgili bir yorumunuzu gordum. Eger bahsi gecen o blog ise, permakultur adina onlar kadar guzel isler yapan bir baska blog yazarina denk gelmedim simdiye kadar, onu soyleyeyim. Kendileri dunyanin en mutevazi insanlari olup, sessizce, emin ve guzel adimlarla guzel isler basarmaktalar!

    YanıtlaSil
  6. Evet, işte aynı şeyleri konuşuyoruz "permakultur adina onlar kadar guzel isler yapan bir baska blog yazarina denk gelmedim simdiye kadar, onu soyleyeyim. Kendileri dunyanin en mutevazi insanlari olup, sessizce, emin ve guzel adimlarla guzel isler basarmaktalar!" Bizde işte bu çabanın alkışlanmasını anlatıyoruz. Eleştirme ve eleştirilme gibi bir tutumumuz yok toplumca gelen ağa, giden paşa. Bizim blok ise misyon olarak yalakalığı aldı; ne tuzluya ne ekşiye karışırız zaten. Canım cicim izleyicim benim.
    Zaman buldukça bloğunuza takılacaktır bizim grup. Bu arada size de geçmiş olsun dileklerimizin kabulünü dileriz. Bitkisel sağlık son iletiniz.
    Kalın sağlıcakla net kazan bizler kepçe ne olur ne olmaz hakkımız helal olsun, sizlerde hakkınızı helal ediniz efendim.

    YanıtlaSil