5 Kasım 2011 Cumartesi

Bloggerlık zor zanaatmiş.

Sosyal özgürlük istiyoruz.

Buna değdi, buna değmedi, inanın yazacak şey bulamıyorsunuz;  yorum yapamıyorsunuz.

Altı boş atmaya, gelene ağam gidene paşam demeye ve amacını düşünmeden sorgulamaya toplum olarak alışmışız. Konu olarak çevremizi alacaktık ya, evet işte yani kısaca sosyal medya denen olay özgürlük değil bir muamma imiş.

Bloğumuzu açtık fazla bir aktif olmadık. Bu aralar boşluk var sağa-sola gezi düzenleyip ara sırada bloklarda yorum yazmaya başladık. Konu hem yardım olsun, hem de tanıtım. Bu işler öyle imiş sen bana gel, ben sana geleyim. Onca bloğu takip ediyoruz ve faydalanıyoruz. İnsanlar gelen olmuyor diye yazmayı mı kesiyor. Zaman buldukça yazıyor. Çok ihtiyacımız vardı; sanki biri bize gelecekte, bizi öğen yazı yazacakta, bizde şişeceğiz de, coşacağız da. Arkadaşım bizi yerden yere vur, alaşağı et, imha et ama bir şey et, yani kısaca yaptığın dedikodu olmasın, dolu şeyler yap torba dolsun. Toplum olarak böyle şeylere ihtiyacımız var. İnsanlar bilinçlensin. Birinin kopyasını gördün mü nasıl aslını soruyorsun. Sen de yap bizde görelim.


Bizim amacımız üzüm yemek, kesinlikle bağcıyla bir sorunumuz yok. Bilmediğimiz konuda akıl danışır, bildiğimiz konuda aslan kesiliriz. Haa yanlış mı yaptık af da dileriz, özür de dileriz. Bu bizden bir şey eksiltmez. Hatta bir şeyler öğrendiğimizi bizlere gösterir. Haddimizi biliriz kısaca.

Son birkaç zamandır karalamaya maruz kalıyoruz. Öyle ise doğru yoldayız. Birilerinin trafiği bize doğru yöneliyor. Bunu sayaçta çok açık bir şekilde görüyoruz. Bilmeden de olsa böylesi insanlar güzel şeyler de yapabiliyormuş demek ki. 

Teşekkürlerimizi iletir, çabalarının devamını dileriz.

Taşıyamayacağımızdan fazlasını kaldırmak değildir niyetimiz. Paylaşmak, paylaşmak ve de yardımlaşmak. Bu hamur çok su kaldıracağa benziyor. Benim canım izleyenlerim. Yanlış yapar isek lütfen önce bizleri uyarınız. Bizler yanlıştan dönmüyor isek o zaman körükleyiniz. Bizde odun bol, bizde odunu körüklenen ateşe atarız.

Görüşürüz, gülüşürüz değerli izleyenlerim baş taçlarımız bizlerin (salyalandık yine) .

3 yorum:

  1. Valla zor işmiş. Ben yorum yazar kaçarım. İyi bayramlar iyi yazıyorsun. Titrik mütiş üçkağıtçıya bençiyor. Dikkat et.

    YanıtlaSil
  2. Bahçeye giren hangi öküze hoşt dediniz merak ettim.malum bayram içerisindeyiz keserdik.bu aralar altından değerli kendileri bilmesede.
    Takmayın köstebek ne halde siz onu anlatın bize.

    YanıtlaSil
  3. @Alp, Titrik (Titrek olsa gerek) çok iyi bir insandır ama biraz yaşlı ve inat o kadar. Yoksa çok yardımını görüyoruz. Bilmediğimiz her konuda ansiklopedi mübarek.
    @zeliha, biz takmıyoruz. Üstelik kendilerine bizler, öyle bir yakıştırma yapamayız o size ait bir değerlendirme. Teessüf ederiz. Hepimiz bazen elimizde olmadan sonuçlarını düşünemeyeceğimiz şeyler yapabiliriz. Bu da öyle bir konu idi. Biz unuttuk. Öyle birşey mi varmış?

    YanıtlaSil