28 Mayıs 2011 Cumartesi

Bizler


Kendinizi tanıtınız, akraba olalım, kaynaşalım, kucaklaşalım diye bir yorum aldığımızı hatırlıyorum. Hatırlamakta ne demek, kaç post attık ki; unutacak seviyeye gelelim. Kaç fırın ekmek yememiz gerekecek daha bizim yorumları unutabilme ve emekleme durumundan yürümeye geçmeye.

Bizler öncelikle ana vatandan çok uzaklarda gavur ellerindeyiz. Aslında kaldığım yerde betonlar arası filan değil. Ama illa ki bir karış toprak olsun ama çamur olsunu benimsemiş, toprakla haşır neşir olmanın erdem olduğunu geçte olsa anlamış, bütün hıncını topraktan alan bir gurubuz(atıp tuttuğuna bakmayın toplam dört kişi).
Bu günlüktü anlatılacak olan konular, 16 parselden oluşan bir halk bahçesinin bizlerinde 9 numaralı parseli kiralayarak başlattığımız, yeme-içme, terleme-keyiflenme, ağlama-gülme vs. eylemlerini, komşularla olan ilişkileri(tabii ki ilişki olursa) zaman zaman konu alacak, deneyimlerimizi paylaşacağımız kısaca bir bahçe günlüğü.
Oh be ne zormuş tanışmak. Biz artık buralardayız sık sık sizleri de bekleriz. Belki bütün bahçeyi zapt ederiz. Ticarete geçeriz. Baş tacı izleyicilerimiz bizde her an her şey değişebilir, o yüzden sizleri sık sık yeşillenmeye bekleriz.
Köstebek grubu hala görev başında, işine gücüne devam etmekte. Komşumuz titreğin ne kadar ektiği yeşil fasulyesi varsa mideyi indirmişler. Bizim fasulyeler çıktı. Adam kafayı yemek üzere. “Daha ilk deneyimde siz nasıl başarılı oldunuz da sizinkiler çıktı…”  deyip duruyor.
Yeniden yeni heyecanları birlikte yaşama dileği ile,
Hoşçakalın baştacı izleyicilerimiz.

2 yorum:

  1. dilerim tüm bahçeyi zaptedersiniz:)) dilediğiniz, betonlar arasında da olsa, doğa ile iç içe olma durumunu hep yaşarsınız. takipçinizim ben de, iade-i ziyaretteydim:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel. darısı başımıza. Ama burada değil, Dalyan a gidince. :-)

    Git meyi seven anne Çiğdem

    YanıtlaSil