23 Kasım 2011 Çarşamba

Ya iniş izni çıkmazsa ne olur?


Malumunuz, mevsim sonbahar ve göçmen kuşlar da göç ediyorlar. Yaşadığımız bölgede kazların göç yolu üzerinde bir yer olmalı ki; her bahar kelimesi geçen dönemde sesleri duyulur ve göklerde kendileri görülür.

Onlarda can taşıdıklarından olsa gerek, ara sıra mola verip bir yorgunluk kahvesi olmasa da dinlenmek ve ihtiyaç gidermek için yeşillik alanlara, sulaklara iniyorlar. Bunu ise bu alan sahipleri hiç mi hiç istemiyor. Bir yolunu bulup kovmak istiyorlar. Onlara göre otlaklarını pisletiyorlar, otlarını yiyorlar ve az çok zarar açıyorlar. Bu kazlar ve göçmen kuşlar için bir ihtiyaç olurken, çiftçiler içinse bir istenilmeyin durum oluveriyor. Bunlar her dönem bu şekilde yaşanırken asıl konu bugün bu değil tabii.

Bu gün hava çok sisli ve bir türlüde sis kalkmak bilmedi. Bu gün sabah 4 gibi yağmur başlayarak uzunca bir süre yağdı ve gider iken de yerini sise teslim eyledi. Öğleden sonra ise sis iyice yoğunlaşarak sokak lambalarının ışıkları dahi bu saatler de görülmez oldu. Hal böyle olunca da gökte uçan göçebeler yön bulamaz oldular ki yaklaşık dört saattir bulunduğumuz yerin etrafında dönüp duruyorlar ve çok fazla gürültü yaygara çıkararak (şuan dahi seslerini duyuyoruz) birbirleri ile haberleşmeyi kesmiyorlar. Havadan ötürü olsa gerek; ne inebiliyor, ne de gidebiliyorlar.

Her yıl gelişlerini ve gidişlerini izlemek, gece yolculuk ederlerken ise öncülerinin çıkardığı sese karşılığını verdiklerini duymak çok normaldi. Bu gün öylesine bir karmaşa hakim ki çığlıklarında, kim nerde ne yapıyor telaşı, çığlıklara karışmış olarak insanı başka bir şekilde etkiliyor.

Hayat buralarda şimdilik durgun ama çığlıklarla devam ediyor canım izleyenlerim, dinleyenlerim.
Sağlıkla kalın, hoş kalın.

2 yorum:

  1. Her tohum yeşil bir başlangıçtır bu ne muhteşem bir cümle.Merhaba.Yeşil olan herşeyi seviyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir yazı.
    Elinize sağlık.
    Umarım hep yerleri olur ve endişeli çığlıklar atmazlar.

    Yeşil anne Çiğdem

    YanıtlaSil